Guvernul va introduce certificatul energetic din 15 iunie

Introducerea certificatului energetic incepand cu jumatatea lunii iunie este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta care urmeaza sa fie aprobat de Guvern.

Peste 600 de specii, amenintate de pata de petrol

Peste 600 de sprecii de animale sunt amenintate de pata de petrol care se extinde in Golful Mexic, dupa explozia unei platforme petroliere exploatate de BP, au afirmat expertii, citati de Mediafax.

UE: Vot in favoarea etichetarii OMG-urilor si a produselor din animale clonate

Parlamentarii europeni au votat in unanimitate in favoarea etichetarii alimentelor de tip „novel”, adica cele produse prin procese care nu au mai fost folosite pana in prezent, si a celor care provin din animale clonate sau hranite cu produse modificate genetic. Astfel, toate alimentele care contin nanoparticule vor trebui sa inclua mentiunea „nano” in paranteze, potrivit The Ecologist.

Poluarea aerului va depasi limitele admise in Europa

In 2010, aproape jumatate dintre statele membre UE isi vor depasi una sau mai multe limite legale referitoare la poluarea aerului, in unele tari fiind posibila depasirea cu 40% a limitei de poluare cu oxizi de azot, informeaza Agentia Europeana de Mediu (AEM).

Campanie impotriva risipei de apa in Cluj-Napoca

O campanie sociala menita sa atraga atentia oamenilor cu privire la necesitatea economisirii apei potabile, a fost lansata in Cluj-Napoca de o echipa de studente clujence.

Campanie de renovare a sapte izvoare cu apa minerala din Harghita

Pavilionul izvorului Kirulyfurdo din Baile Chirui va fi renovat sambata 8 mai de voluntari ai asociatiei MaiMultVerde cu ajutor special din partea Malvinei Cservenschi, prezentatoarea jurnalelor de dimineata de la TVR1.

Prima Capitala Verde a Europei isi impartaseste reteta succesului

Stockholm, prima Capitala Verde a Europei a prezentat astazi doua proiecte de dezvoltare urbana sustenabila, care ar putea deveni modele si pentru alte orase de pe continent, informeaza site-ul Comisiei Europene.

Conditii mai dure pentru cultivarea organismelor modificate genetic

64 de organizatii de protectia mediului din Romania, reunite intr-o Coalitie pentru Mediu, cer ministrului de resort, Lazlo Borbely, introducerea unor conditii mai dure pentru fermierii care vor sa cultive organisme modificate genetic.

Dependenta energetica a Europei va creste pana in 2030

Uninea Europeana va inregistra cresteri la cererile de energie, pana in 2030. Dependenta de importuri va creste, in special in cazul petrolului care va ajunge la 93%, fata de 84%, cat este in prezent, iar cererea de gaze naturale va creste pana la 84%, fata de nivelul actual de 58%. Prognozele au fost prezentate intr-un raport al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).

Competitie online pentru cel mai verde oras din lume

Orasul Cluj Napoca ocupa locul 15 in Europa intr-un clasament al celor mai verzi orase din lume organizat in cadrul campaniei „I LOVE Green Cities”. Acesta a surclasat orase precum Lisabona, Berlin, Atena, Stockholm, Dublin sau Madrid.

ONU: Solutiile pentru conservarea biodiversitatii au fost lamentabile

Aproape toate speciile si ecosistemele au continuat sa inregistreze pierderi in ultimii ani, in ciuda eforturilor internationale de conservare, se arata intr-un studiu de amploare publicat in revista Science.